tiistai 11. syyskuuta 2012
Banaanihillo / Banana Jam
Tein tätä ihanaa banaanihilloa Helmin viidakkokakkuun ja lupasinkin silloin lisätä ohjeen tänne :) Olenkin tätä tehnyt jo useampaan otteeseen, joten käännän ohjeen nyt tännekin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä
In English: I made this Banana Jam for Helmi's Jungle Cake a while ago. I found the yummy recipe here :)
Banaanihillo
3-4 kypsää banaania
2 1/3 dl sokeria
½ sitruunan mehu
vaniljatanko (itse käytin vaniljasokeria)
1 dl vettä
Paloittele banaanit noin sentti kertaa sentti kokoisiksi kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Lisää joukkoon muut aineet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen, aina välillä sekoitellen, noin 10-15 minuuttia.
*Hyvä keino testata onko hillo valmista: laita pieni lautanen jääkaappiin kylmenemään, laita nokare hilloa kylmälle lautaselle ja aseta lautanen takaisin jääkaappiin. Hetken päästä kokeile hillonokaretta sormen päällä ja jos hillon kuori rypistyy, on hillo valmista!*
M xx
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vaude, tämä kuulostaa hyvältä! Osaatko sanoa miten hillo säilyy, ja tummuuko säilönnässä, vai pitääkö näin kauniin värin pitkäänkin?
VastaaPoistaTekasin tätä tuossa 6.9. ja jätinkin testausmielessä yhden purkin jääkaappiin =) On ainakin vielä näin lähes viikon jälkeen saman väristä ja makukin on yhtä nami!
PoistaKiitos ohjeesta!tätä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaOleppas hyvä! Suosittelen kyllä kokeileen :)
PoistaSinulle on tunnustus :)
VastaaPoistahttp://life-dreams-and-loves.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-tunnustus.html
Voi kiitos!
PoistaJännä, tää hillo maistui omasta ja miehen mielestä ihan omenahillolta :D Tosin laitoin vaniljatangon sijaan kanelitangon. Oli kuitenkin hyvää ja maistui appelsiininkuorella maustettujen rahkalettujen kanssa.
VastaaPoistaHih! Onpas tosiaan jänskää =) Oliskohan se kaneli tehnyt siitä omenaista!
Poista