maanantai 11. heinäkuuta 2011

Britakakkua / Brita Cake



Ostin tänään kauppareissulla laatikollisen mansikoita ja tietenkin heti piti päästä tekemään Britakakkua! Ohjeen löysin Mimmiltä 

Britakakku

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle marenkikerros:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria/vanilliinisokeria

Marengin pinnalle: (Jätin pois)
50 g mantelilastuja (tai pähkinärouhetta)

Täyte:
2 dl vatkautuvaa kermaa  + sokeria oman maun mukaan
mansikoita ja vadelmia yhteensä n. litran verran
(tai muita esim. tuoreita mustikoita, mansikka-banaani yhdistelmä, banaani-kiiviyhdistelmä jne.)

Valmistaminen:
Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisä vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet jamaito vuorotellen. Levitä taikina ÖLJYTYLLE leivinpaperille uunipellille.... pieni lasta /ruokaveitsi on hyvä apuväline. Pohjasta tulee ohut... taikina piisaa kuitenkin hyvin 50 cm leveän uunin pellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri koko ajan vatkaten. Marengin tulee olla jämäkkää. Levitä marenkiseos pellille pohjataikinalevyn päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle.

Paista pohjaa n. 170 asteisessa uunissa 20 - 25 min. Tarkista että pohja on kypsä ja marenkipäällys on kauniin vaalea mutta kuitenkin kuivahtanut. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.
Leikkaa pellin kokoinen pohja kahteen yhtä suureen osaan (tässä versiossa kakkuun tulee siis vain yksi täytekerros). Irrota levyt pitkällä veitsellä/lastalla paperista. Siirrä toinen levy lastoilla tarjoiluvadille ja levitä marjat ja kermavaahto levylle. Nosta sitten toinen levy täytteen päälle.
Halutessasi koristele vielä kakkua esim marjoilla, tomusokerilla, kukilla yms.... kaunis ihan sellaisenaankin.


In English: Bought 5kg of fresh strawberries from the store today & of course I had to make a Brita Cake! Made it with just one layer of filling full of whipped cream and sliced fresh strawberries. So Yummy!!!  Here's how I made it...

Brita Cake

Layer incredients:
100 g margarine
1 dl  sugar
2 egg yolks
1 dl  milk
1 ½ dl  flour
2 teaspoons baking powder

MERINGUE:

2 egg whites
1 ½ dl  sugar
1 teaspoon vanilla sugar
(100 g sliced almonds) I didn't add this at all
FILLING:

2-3 dl whipping cream
Fresh strawberries (alternatively rasberries, blueberries, banana+kiwi etc.)

METHOD:
Preheat oven to 170°C [ab. 350°F]
Beat butter and sugar until fluffy.
Add egg yolks and beat well.
Blend flour and baking powder.
Add flour mixture and milk alternatively.

Cover you baking pan with parchment paper & oil/spray it well.
Pour in the cake batter and spread it out evenly with a rubber spatula.
Beat egg whites until foamy add sugar and vanilla, continue beating until really stiff.

Spread the meringue mixture on top of the cake batter and sprinkle with sliced almonds.
Bake for about 20-25 minutes, allow to cool and split it in two.
Cover one half with whipped cream and strawberries. Carefully lift the other half on top.


Enjoy! =)


M xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!