torstai 19. tammikuuta 2012
Omenapiirakkaa / Apple Pie
Näin joskus viime vuoden puolella, täällä, kuvan omenapiirakasta johon omenat oli aseteltu kauniisti ruusujen muotoon. Minusta piirakka näytti upealta ja päätinkin silloin kokeilevani samaa seuraavaan omenapiirakkaani. Tässä on siis minun versioni tästä ruusuisesta omenapiirakasta :)
Itse piirakkaohjeen löysin Mansikkamäen Ebeltä täältä. Lisään ohjeen myös tähän, oli nimittäin sen verran hyvää, että tulee tehtyä uudelleen =)
Perinteinen rahka-omenakakku
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 prk maitorahkaa (yhteensä 500 g)
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
puolen sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
3-4 omenaa (kuorittuna) ja sokeria + siirappia
1. Valmista pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Lado omenanaviipaleet täytteen päälle (minä vuolin kuorimaveitsellä suikaleita omenista ja asettelin ne täytteen päälle ruusujen muotoon). Sirota päälle kanelia ja sokeria (käytin vähän sokeria ja lisäksi siirappia).
3. Paista 175 asteessa n.50 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta.
In English: I found a beautiful apple pie a while back from this blog here. I been wanting to try something similar and finally got around to do it. So this here is my version of that pretty pie =)
M xx
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi miten kaunis! Tosi kiva idea, joka täytyy laittaa "korvan taakse". =)
VastaaPoistaTämäpäs hauska idea. Voi kunpa muistaisin seuraavan kerran kun omppupiirakkaa teen!
VastaaPoistaVautsi! Tosi kaunis ja erilainen piirakka. Mukavaa talvista alkanutta vuotta sinulle. ;)
VastaaPoistaTodella kaunis!! Miten teit noi ruusukkeet? Yhdestä pitkästä palasta vai lyhyistä?
VastaaPoistaOnpas hauska idea! Tätä täytyy kokeilla.
VastaaPoistaKiitos kaikille kommenteista! <3
VastaaPoistaMonalisa: Yritin kyllä saada pitkiä paloja ompuista, mutta olivat sen verran "mureita", että en kovin pitkiä onnistunut saamaan :D Jokaiseen ruusuun laitoin ainakin yhden pitemmän josta sai hyvin tehtyä alun kukalle. Lyhempiä suikaleita voi käyttää ihan hyvin myös, tulee hieman sellaisien terälehtien näköisiä.
Ooh mikä loistava idea, tätä täytyy kokeilla viimeistään seuraavan omppukauden alettua! Näyttää muuten olevan kaikkea muutakin tosi upeaa tuolla blogissa, mistä löysit tämän; harmi vain, että bulgarian kielen taitoni on tällä hetkellä hieman ruosteessa... : D
VastaaPoistaJuu siellä on todella upean näköisiä tekeleitä...kun vaan ymmärtäisi ohjeetkin :D No ainakin todella kivoja ideoita saa noin kuvien kautta (jotka ovat upeita!)
VastaaPoistaNo huh, onpa KAUNIS!!! Kaunis oli tuo alakuperänenki, tuommosta vois joskus yrittää... voi kyllä olla, että jääpi vaa yritykseksi :/
VastaaPoistaTodella kaunis ulkonäkö! Ei uskoisi että tavallisen tylsästä omenapiirakasta saa näin salonkikelpoisen ihanuuden (^^,) Ihan pakko kokeilla!
VastaaPoistaTodella kaunis! Ohjekin oli niin herkullisen kuuloinen, että oli pakko itsekin kokeilla. Taivaallista!:)
VastaaPoistaOma versioni tästä sai kunnian olla ensimmäinen postaukseni uunituoreessa blogissani. (Linkitin sinut siihen, sopiiko?)
Kiitos kiitos kommenteistanne <3
VastaaPoistaTuulihattu: Tottakai linkitys sopii! Kiitos siitäkin! :)