sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Jauhottomat maapähkinävoikeksit / Flourless Peanut Butter Cookies



Jos yhtään pidät maapähkinävoin mausta niin nämä on ihan must!
Nämä ovat erittäin helppoja tehdä ja lisäksi vielä jauhottomia. Ohjeen löysin the pastry affair blogista ja tekaisin näitä ystäväni järjestämään tyttöjen iltaan johon toivottiin jotain gluteenitonta.

Alkuperäisen ohjeen mukaan keksejä tulee noin 12 kpl, mutta minä ilmeisesti tein hieman pienempiä kun sain kokonaista 28 kpl.

In English: If you like the taste of peanut butter at all these cookies are a must for you!  They are very easy to make and totally flourless. I found the recipe at the pastry affair and I made these for my friends ladies night as something gluten free.

Jauhottomat maapähkinävoikeksit

2½ dl maapähkinävoita
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
suklaata koristeluun

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sekoita maapähkinävoi ja sokeri kulhossa, helpointa tehdä käsin kovalla lastalla. Lisää joukkoon leivinjauhe ja muna ja sekoita tasaiseksi.
Tee taikinasta palloja ja pyöritä niitä sokerissa ennen kuin laitat ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Litistä palloja kevyesti haarukalla ja paista 175 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ainakin 5 minuuttia ennen siirtämistä. Keksit ovat hauraita ja rikkoutuvat melko helposti. Koristele tahtoessasi suklaalla.


M xx

10 kommenttia:

  1. Näyttävät herkullisilta. Minulla on maapähkinävoipurkki kaapissa ja olenkin miettinyt keksien tekoa siitä. Kiitos, nappasin ohjeen mukaani.

    VastaaPoista
  2. Kivan erilainen ohje! Täytyy laittaa korvan taakse, kun joutuu gluteenitonta välillä miettimään :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan =)

    VastaaPoista
  4. Näyttää kuvassa, että on kieritelty sokerissa. Toimisikohan jos suolaisi varovasti? Sweet´n Salty.

    VastaaPoista
  5. Hyvä huomio!! Luettuani kommenttisi tarkistin oman kirjoitukseni ja se kohta on tosiaan jäänyt lisäämättä! Kiitos sinulle, käynkin heti lisäämässä sen ohjeisiin.

    Maapähkinävoi on itsessään melko suolaisen makuista joten sokeri taikinassa ja päällä oleva sokeri tuovat juuri sen ihanan twistin makuun =)

    VastaaPoista
  6. oli ihan älyttömän hyviä! :)

    VastaaPoista
  7. Oijoi, nytpä löysin herkullisen ohjeen. Olen ollut keliaakikko joitain vuosia, ja metsästänyt hyvää keksireseptiä joka ei kuitenkaan olis turhan makia.
    Mahtaakohan näitä herkkuja muuten voida pakastaa, menevätkö ihan piloille?

    VastaaPoista
  8. Joo nää on todella hyviä! En ole itse kokeillut pakastamista, mutta luulisin sen onnistuvan hyvin. Kannattaa pakata rasiaan kerroksittain ja laittaa leivinpaperia kerroksien väliin.

    VastaaPoista
  9. Tuli tosi hyviä :) käytin maapähkinävoin tilalla tahinia, toimii sekin.

    VastaaPoista
  10. Kiitos tästä ohjeesta. Huippuhyviä ja helppoja tehdä 😊.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!