sunnuntai 3. huhtikuuta 2011
Jauhottomat maapähkinävoikeksit / Flourless Peanut Butter Cookies
Jos yhtään pidät maapähkinävoin mausta niin nämä on ihan must!
Nämä ovat erittäin helppoja tehdä ja lisäksi vielä jauhottomia. Ohjeen löysin the pastry affair blogista ja tekaisin näitä ystäväni järjestämään tyttöjen iltaan johon toivottiin jotain gluteenitonta.
Alkuperäisen ohjeen mukaan keksejä tulee noin 12 kpl, mutta minä ilmeisesti tein hieman pienempiä kun sain kokonaista 28 kpl.
In English: If you like the taste of peanut butter at all these cookies are a must for you! They are very easy to make and totally flourless. I found the recipe at the pastry affair and I made these for my friends ladies night as something gluten free.
Jauhottomat maapähkinävoikeksit
2½ dl maapähkinävoita
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
suklaata koristeluun
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sekoita maapähkinävoi ja sokeri kulhossa, helpointa tehdä käsin kovalla lastalla. Lisää joukkoon leivinjauhe ja muna ja sekoita tasaiseksi.
Tee taikinasta palloja ja pyöritä niitä sokerissa ennen kuin laitat ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Litistä palloja kevyesti haarukalla ja paista 175 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ainakin 5 minuuttia ennen siirtämistä. Keksit ovat hauraita ja rikkoutuvat melko helposti. Koristele tahtoessasi suklaalla.
M xx
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttävät herkullisilta. Minulla on maapähkinävoipurkki kaapissa ja olenkin miettinyt keksien tekoa siitä. Kiitos, nappasin ohjeen mukaani.
VastaaPoistaKivan erilainen ohje! Täytyy laittaa korvan taakse, kun joutuu gluteenitonta välillä miettimään :)
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti kokeilemaan =)
VastaaPoistaNäyttää kuvassa, että on kieritelty sokerissa. Toimisikohan jos suolaisi varovasti? Sweet´n Salty.
VastaaPoistaHyvä huomio!! Luettuani kommenttisi tarkistin oman kirjoitukseni ja se kohta on tosiaan jäänyt lisäämättä! Kiitos sinulle, käynkin heti lisäämässä sen ohjeisiin.
VastaaPoistaMaapähkinävoi on itsessään melko suolaisen makuista joten sokeri taikinassa ja päällä oleva sokeri tuovat juuri sen ihanan twistin makuun =)
oli ihan älyttömän hyviä! :)
VastaaPoistaOijoi, nytpä löysin herkullisen ohjeen. Olen ollut keliaakikko joitain vuosia, ja metsästänyt hyvää keksireseptiä joka ei kuitenkaan olis turhan makia.
VastaaPoistaMahtaakohan näitä herkkuja muuten voida pakastaa, menevätkö ihan piloille?
Joo nää on todella hyviä! En ole itse kokeillut pakastamista, mutta luulisin sen onnistuvan hyvin. Kannattaa pakata rasiaan kerroksittain ja laittaa leivinpaperia kerroksien väliin.
VastaaPoistaTuli tosi hyviä :) käytin maapähkinävoin tilalla tahinia, toimii sekin.
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta. Huippuhyviä ja helppoja tehdä 😊.
VastaaPoista