sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Älyhyvä Suklaakakku

Suklaakakku kokeilut jatkuvat =)



Tästä suklaakakusta tuli ehdottomasti minun suosikkini!
Resepti on jälleen kerran erittäin helppo ja se löytyi täältä
Tein kakun ohjeen mukaan, käyttäen tavallista kaakaojauhetta ja lisäsin mukaan noin 1/4 levyä rouhittua Fazerin sinistä. Kakku maistuu upealta sekä hieman jäähtyneenä että jääkaappikylmänä.

Helppo ranskalainen mutakakku

200g voita tai margariinia
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl leivonta- tai 1½ dl tavallista kaakaojauhetta
2 rkl vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
rouhittua tummaa suklaata maun mukaan

Sulata voi/margariini.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada leivinpaperilla vuorattuun TAI voideltuun (pyöreään) vuokaan.
(Käytin 20cm irtopohjavuokaa)

Paista 200 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.  
Huom! Kakku voi vielä tuntua raa'alta mutta se jähmettyy jäähtyessään.


M xx

3 kommenttia:

  1. Ihanan paksun näköinen kakku! :P itse tykkäänkin paksummista pikkukakuista kuin matalista ja laajoista. Btw kiva blogi sulla :)

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä syntisen hyvää ja tykkään itsekin sellaisesta soppelin paksusta kakusta...varsinkin kun maku on kohdallaan =)
    Kiitos ja kiva et pidät blogistani! Pistäydyhän uudelleen! :)

    VastaaPoista
  3. Tää oli ihan mielettömän hyvää, kiitos reseptistä!! :)
    Ei paljon tarvinnut mitään lisuke-kermavaahtoja yms.
    Sulla on täällä blogissa paljon paljon muitakin herkullisia ohjeita joita on ihan pakko kokeilla!! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!