keskiviikko 23. helmikuuta 2011
Pienet Jauhelihapiiraat
Eilen illalla piti jotakin päästä leipaseen ja koska ruoalta oli jäänyt vähän perunamuusia, päätin sen hyödyntää tällaisiin pieniin piiraisiin. Hyviähän nämä olivat ja enemmänkin olisi varmasti mennyt =)
Piiraan seurana lautasella salaattia, tomaattia, peperonia ja kotitekoista tsatsikia...Om Nom Nom! Lisään tsatsikin ohjeen tänne myöhemmin.
Pohjan aineita en hirveän tarkasti mittaillut, mutta laitan tänne muistiin, koska haluan kokeilla joskus uudestaan hih!
Piirakkapohja (5kpl pieniä piiraita tai n. 24cm vuoka)
n. 50g pehmeää voita
n. 2½ - 3 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl kylmää perunamuusia
Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää muusi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina voideltuihin vuokiin (tai vaihtoehtoisesti yhteen isompaan) ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Valmista täyte.
Täyte
300g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl kevätsipulin vartta
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl kermaa
1 kananmuna
emmental juustoraastetta
Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Mausta seos ja sekoita joukkoon silputtu kevätsipuli.
Täytä piiraat ja peitä ne juustoraasteella. Sekoita kerma ja kananmuna ja kaada tasavertaisesti kaikkiin vuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20-25 min.
Alla vielä kuva vanhoista ihanista piirakkavuoistani, joiden läpimitta on 10cm. :)
M xx
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa söpösiä vuokia - ja piiraita! ;) Ja varmasti herkullisia!
VastaaPoistaTäältähän löytyi todella kiva ja monipuolinen ja ehdottomasti taidokas blogi! Tulen varmasti uudestaan =)
VastaaPoistaJa ihanan näköisiä piiraita, NAM!