sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Helmeri täytti yksi! / Helmeri turned One!


Tuntuu, että vastahan Helmerin ristiäisiä vietettiin ja juhlissa tarjolla oli tämä kakku. Nyt pikkuherra täytti jo yksi ja juhliin lähti tällainen Lego kakku ja nelisenkymmentä legokeksiä. Kekseistä unohdin tietenkin kuvan ottaa!
Helmeri tykkää kuulemma kovasti Duplo-legoista ja sillä aiheella kakkua toivottiinkin. Kakku on 10 munan vaalea pohja, jossa täytteenä kotitekoista mansikkahilloa ja mangomoussea. Tiivisteenä SMBC ja päällinen vaniljan makuista Satin Icea.

In English: This cake went to Helmeri's First Birthday party. Feels like it wasn't that long ago when I made him this cake for his Christening! The cake is a 28cm sponge cake filled with homemade strawberry jam and mango mousse. Covered with SMBC and Satin Ice. Made also 40 Lego cookies but totally forgot to take pictures of them =)





M xx

14 kommenttia:

  1. Hauska ja iloisen värinen legokakku!

    VastaaPoista
  2. Moi! Olikos mangomoussessa mitä aineksia? Saitko maistaa kakkua? Oliko yhdistelmä hyvä? Kakku on nätti ja ihanan värikäs. Häätynee joskus raskia tilaan tuota satin icee.. Tilaatko sä yleensä kerralla paljon tuota? Kuinka paljon?

    - Merja (FB-tuttu)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      En päässyt kakkua maistamaan, mutta maistoin kyllä yhdistelmää ja oli ainakin minun mieleen =)
      Mousseen laitoin mm. vispiä, maitorahkaa, 2 tölkkiä mangoa soseutettuna (ajattelin ensin käyttää tuoretta mangoa, mutta purkkimango oli makeampaa) + tietenkin sokeria, vaniljaa ja liivatetta :)
      Ullalla Satin Ice makso vaan 10,90€/kilon purkki, tällä kertaa tilasin vaan pari purkkia, mutta olishan tuota voinu samoilla postareilla tilata enemmänkin.

      Poista
    2. Mä aloin uumoileen, et olit testannut Valion uutta mangotuorejuustoa moussessas. Mulla on sellanen jääkaapissa, mutten osaa päättää, testaanko sitä seuraavaan kakkuuni. Rahkaa vissiin tykkäät käyttää paljonki? Täysin laktoositontako? Ootko löytänyt laktoositonta valkosuklaata?

      - Merja

      Poista
    3. Hih! Yleensä käytän joko rahkaa tai tuorejuustoa mousseissa :) Tykkään kyllä käyttää rahkaa kakuissa ja ihan muutenkin kotosalla. Ei aina laktoositonta, ihan tapauksesta riippuen.
      Laktoositonta valkosuklaata en ole itse käyttänyt (ainakaan muista käyttäneeni :D), mutta on ilmeisesti saatavilla esim. ekokaupoista tms.

      Poista
  3. Tosi taidokkaasti tehty kakku! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana ja taidokas kakku minunkin mielestäni!

    VastaaPoista
  5. Mistä näitä ideoita oikein tulee?! Ei voi tajuta. Kyllä siinä mietintämyssystä varmaan välillä savu nousee ;) Ihastuttava!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ihanista kommenteistanne!

    Jenny: Hih! Kyllä sitä eräskin yö on nukahtanut seuraavan kakun ideat päässä pyörien :D
    Jotenki kummasti just yöllä alkaa aina ideoita pomppimaan päässä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!