tiistai 29. marraskuuta 2011

Sannin Haisuli-kakku / Sanni's "Stinky" Cake





Sanni vietti synttäreitään jo viikko sitten viikonloppuna ja kakkuun oli toiveena punainen omena ja Haisuli :) Viimevuotisen Sannin kakun löytää täältä!
Täytteenä tässä kakussa on kinuski-daimmousse, kostutus Spritella, tiivisteenä Swiss Meringue buttercream ja päällinen on karkkimassan ja sokerimassan sekoitusta.
Mukaan lähti myös toiveiden mukaan punaisia omenoita, jäätelöitä ja Haisuli keksejä, joista löytyy kuvia alta :)

In English: Sanni celebrated her birthday last weekend and she wanted a red apple & Stinky (from the Moomins) on the cake. You can see the cake I made for Sanni last year here
This cake was filled with caramel - daim chocolate mousse. I also made some red apple, ice cream & Stinky cookies as requested by Sanni =)









M xx

19 kommenttia:

  1. Aivan huikea setti taas! Oot kyllä kertakaikkisen taitava/kekseliäs!!!

    VastaaPoista
  2. Hieno kakku ja tosi upeita nuo piparit!

    VastaaPoista
  3. Voi että sä olet kyllä taitava! =)

    VastaaPoista
  4. Vau, todella hieno kakku ja nuo keksit ovat myös aivan täydellisiä!!:)

    VastaaPoista
  5. Voi kiitos kaikille ihanista kommenteistanne! <3

    VastaaPoista
  6. Kertakaikkiaan mahtava kakku ja etenkin nuo piparit. Ihan täydellisen siistiä kädenjälkeä, jota ei voi kuin hämmästellä.

    VastaaPoista
  7. Ihan älyttömän siististi tehdyt ja kauniit piparit! Maalasitko haisulit kynällä vai pensselillä? Kakku on hieno myös!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Pioni ja Heleen! Maalasin tosiaan Haisulit pensselillä, ihan yllätyin kuinka mukavaa touhua se onkaan :D

    VastaaPoista
  9. Aivan upeita leipomuksia! :) Löysin blogisi nyt, ja ihastuin täysin. Olisipa itsekin noin taiteellinen ja taitava! Oikein hyvää joulua! :)

    VastaaPoista
  10. Upeita ihan kaikki!!! Haisuli-pipparit saivat kuitenkin hymyn naamalle, aivan mainioita!!

    VastaaPoista
  11. Lämmin kiitos Anonyymi ja Kati! Tervetuloa uudelleen vierailulle :)

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania keksejä!!! näin muumi fanina en voi vastustaa kiususta olla kokeilematta itsekkin tuollasia keksejä!! 2 vuotias poikanikin haluaa koko ajan nähdä haisuli keksit kun ovat hänen mielestä niin hienoja! :D onko keksien tuo valkoinen pohja sokerimassa vai mitä?? ikinä nimittään en ole tehnyt tälläisia nii ei ole harmainta aavistustakaan miten näitä tehdään :D

    VastaaPoista
  13. Kiitos! Onpas kiva kuulla, että pikkumieskin ilostuu kekseistä!
    Keksien valkoinen pohja on pikeeriä eli kanamunanvalkuaista, tomusokeria ja pari tippaa sitruunamehua. Mulla ei taidakaan olla sille ohjetta blogissa, mutta esim. Mansikkamäen Ebeltä löytyy ohje ja paljon muutakin tietoa pikeeristä.
    Maalaaminen onnistuisi kyllä varmasti myös sokerimassan päälle ja nopeuttaisihan se myös koko prosessiakin :) Rohkeasti vaan testailemaan ja pitämään hauskaa!

    VastaaPoista
  14. Aivan ihania Haisuli keksejä! Kaikki sun keksit ja kakut on suussasulavan näköisiä ja toinen toistaan upeampia!

    VastaaPoista
  15. Tän sun blogin myötä innostuin kyllä hirmusesti keksien teosta. Haluan ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa itsekin maalattuja keksejä. Saattaa olla, että jossain sulla onkin ohjetta, että miten nuo päälliset teet...missä suhteessa aineita on? Entä millä väreillä oot esim. Nää Haisulit maalannu? Ehkä jossain vaiheessa käytän myös ideaasi hyväkseni. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla!
      Mulla ei taida löytyä pikeerin ohjetta täältä blogista ja minä teenkin sen aina mittailematta, mutta esim. Ebeltä löytyy tosi paljon ohjeita sekä pikeerin tekoon että koristeluun.
      Mut siis minä teen yleensä 4 valkuaista, pari tippaa sitruunamehua ja noin 1,5 pakettia tomusokeria. Vatkataan semmoseksi kovaksi vaahdoksi. Otan tarvittavan määrän pikeeriä pienempään astiaan ja värjään geeliväreillä haluttuun väriin. Pussitan osan pikeeristä ja ohennan loput vedellä sopivan paksuiseksi täyttöpikeeriksi.
      Haisulit maalasin myös geeliväreillä.

      Poista
  16. Pääsenkin tekemään näitä Haisulikeksejä jo ensi kuussa...lahjaksi menisivät. Sen verran vielä kysyttävää, että millaisella geelivärillä olet ne maalannut? Onko se sitä nestemäistä väriä, jolla voi maalailla myös sokerimassaan ja marsipaaniin?
    Sormet syyhyävät jo leipomaan ja maalailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on se semmosta ei juoksevaa nestemäistä :D Vaikea selittää, mutta tosiaan vodkalla tai vedellä laimennettuna.

      Poista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!