torstai 28. lokakuuta 2010

Jumbokokoisia Bart -keksitikkareita




Nämä keksit lähtevät tänään mukanani siskonpoikani synttärijuhliin. Näiden koristelu jäi hieman viime tippaan flunssan ja kuumeilun takia ja sitten lopputulos ei kyllä omaa silmää miellytäkkään. Tein näitä jumbokokoisia (noin 14cm x 8cm) tikkareita 18 kpl. Toivottavasti kaikki selviävät matkasta ehjänä =)

Taikinasta tein tällä kertaa suklaisen ja laitankin ohjeen tähän kun tulen ehdottomasti käyttämään samaa uudelleen.

Kaulittavat suklaapikkuleivät

225g margariinia
2 1/3 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljaesanssia
4 2/3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja vanilja ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vähitellen taikinaseokseen. Peitä taikina ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Paista 190 °C uunissa noin 8-10 minuuttia.










Paljon onnea synttärisankarille tämänkin kautta! <3

M xx

7 kommenttia:

  1. Vautsi! Älyttömän upeita pipareita!! Tuo tumma taikina sopii hienosti taustaksi. Onko pipari kuinka vahvan makuista? Joskus netissä olen bongannut vastaavia tummia, koristeltuja pipruja, mutta ohjeita en ole huomannut. Varsinkin kun olen laiska suomentamaan :D Täytyykin joskus kokeilla tällä ohjeella.

    VastaaPoista
  2. Todella mainioita tikkareita! Koskahan itsekin uskaltautuis taas kokeilemaan tuolla pikeerillä koristelua ....

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille kommenteista!

    Ebe: Kiitos! Taikinasta tulee melko vahvanmakuisia pipareita, mutta ei sellaisia äklömakeita kuitenkaan. Tämä ohje olikin helppo kääntää kun aineita ei ollut turhan paljoa =) Suosittelen kyllä kokeilemaan!

    VastaaPoista
  4. Upeita! :) Tuollaiset "oikeat" tikut varmaan pysyy paremmin näissä keksitikkareissa kiinni. Itse joskus tein Bart-keksitikkareita ja laitoin puisia grillitikkuja niihin, no eihän ne pysyny ja lopulta paketoitiin ne ilman tikkuja sellofaaniin ;) Laitoitko tikun toiselle puolelle myös taikinaa?

    VastaaPoista
  5. Kiitos!
    Nämä keksit olivat sen verran suuria, että oli ihan hyväkin olla tuollaisia leveämpiä tikkuja =)
    Laitoin tosiaan palan taikinaa myös keksin takapuolelle, mutta siltikin jotkut tikut olivat irti paiston jälkeen. Varmaan oli jäänyt ylimääräisiä jauhoja taikinoiden väliin tms. Otin kuitenkin irti olleet tikut pois ja laitoin reikään pikeeriä "liimaksi" jonka jälkeen laitoin tikun takaisin. Kuivuttuaan pikeeri piti tikun tiukasti kiinni.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!