lauantai 12. maaliskuuta 2011

Macarons





Tekaisin ruskeita macaronseja samalla ohjeella kuin viimeksi ja ohjehan on lähtöisin Ewelyniltä. Lisäsin taikinan joukkoon noin ruokalusikallisen leivontakaakaota tuomaan makua ja lisäksi muutaman tipan ruskeaa pastaväriä.

Macarons

100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (noin 3kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuainetta tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)


Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. (itse lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineen). Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.
Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.
Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan =) Kuoret käy hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.
 
***
 
Täytin macaronsit "maitohillolla", joka on hyvin paljon samanmakuista kuin keitetty kondensoitu maito, mutta joukossa oli pieniä sattumia. Hyvää ja todella makeaa se kyllä oli! =)

Alla vielä kuva hillopurkista. Jos jollakin on enemmän tietoa tuotteesta, niin mielellään otan tietoa vastaan!






M xx

5 kommenttia:

  1. Eikös tuo ole sama kuin Dulce de leche, itse olen purkin tuota maitohilloa käyttäny ja aikasamanmoinen koostumus. http://en.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche

    VastaaPoista
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Confiture_de_lait

    VastaaPoista
  3. Mistähän tätä hilloa saa ostaa..cittarista en ainakaan löytäny ;)

    VastaaPoista
  4. Tämä on Piece of Cakesta. Liikehän on sulkenut ovensa, mutta voi olla, että hilloa saa vielä Cafe Provencesta, Oulusta. En sitten tiedä löytyisikö nettikaupoista.

    VastaaPoista
  5. Tuota saa ostettu ainakin Confetista.Siellä vaan näyttäs olevan eri nimellä, tosin etiketissä luki kyllä maitohillo kun sieltä ostin http://www.confetti.fi/epages/Confetti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Confetti/Products/313

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!