sunnuntai 20. helmikuuta 2011

MacaronsIhka ekat macaronsini! Hih!
Ewelyniltä löytyi helppo ohje täältä ja pakkohan sitä oli eilen alkaa kokeileen. Kauppaan en erikseen lähtenyt tarvikkeita hakemaan ja niinpä se näkyykin macaroneissa. Mantelijauhe, jota kotoa löytyi, ei ollut puhdasta vaaleaa vaan siinä oli tummia paloja (mantelin kuoresta ymmärtääkseni). Siitä syystä valmiissa macaroneissa näkyykin tuollaisia tummia pisteitä. Hieman ovat myös vaaleampia tässä kuvassa kuin mitä luonnossa ovat. Täytteenä käytin omenamarmeladia ja oikein hyviä näistä kyllä tulikin ja muotoonkin olen tyytyväinen näin ekakertalaisena =)

Macarons

100g mantelijauhetta
110g kananmunan valkuaista (noin 3kpl)
200g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuainetta tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. (itse lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineen). Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.
Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.
Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan =) Kuoret käy hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.


M xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!