torstai 11. marraskuuta 2010

Valkosipulipatonkia...Nam!



Viime viikonloppuna tein ruokaa ihan pitemmän kaavan mukaan ja pitihän valkosipulipatonkiakin pyöräyttää pöytään. Näistä tuli kyllä hyviä ja kärsivällisyyteni kohottamisen osalta palkittiin ihanan pehmeillä ja ilmavilla patongeilla =)
Ohjeen löysin googlaamalla Ullan pullat ja keitokset blogista, mutta tuplasin taikinan ja  tein sen mukaan mitä kotoa löytyi.
Alla ohje jota itse käytin.

Valkosipulipatongit  (3 isoa)
4 dl vettä (voi käyttää maitoakin)
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
50 g sulatettua margariinia
n. 9 dl jauhoja (itse käytin sämpyläjauhoja ja toimi)

Täyte:
200g pehmeää voita
1 dl persiljasilppua
valkosipulinkynsiä oman maun mukaan (itse käytin 5 kynttä)
ripaus rouhittua mustapippuria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja margariini. Alusta taikina ja anna kohota noin 30 minuuttia. Valmista valkosipulivoi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli yksitellen suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä valkosipulivoita levylle ja kääri rullalle samalla tavalla kuin kääretorttu. Kääntele patonkien päät alas niin ettei voi pääse valumaan uunissa pois.
Nosta patongit leivinpaperilla peitetylle pellille ja anna kohota vielä noin 20-30 minuuttia. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.


Nam!


M xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!