keskiviikko 11. elokuuta 2010

Vadelma-toffee juustokakku



Mulla on ollut jo jonkin aikaa useampi paketti Philadelphia-tuorejuustoa jääkaapissa odottamassa, että saan niistä jotain tehtyä. Eilen sitten vihdoin sain makoisan toffee-vadelma juustokakun jääkaappiin hyytymään.
Suoraa reseptiä en keneltäkään tähän ottanut, vaan käytin sitä kuuluisaa mutu-tuntumaa =D
Idea kakkuun kyllä lähti jo viime viikolla Kinuskikissan ihanasta kinuski-vadelmaihanuudesta.

Alla oleva ohje tosiaan muokkailtu sen mukaan mikä hyvältä kuulosti :)

Vadelma-toffee juustokakku

Pohja:
1 pkt (400g) Digestiveä
100 g  sulatettua margariinia

Täyte:
2 pkt Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki maitorahkaa
1 purkki Flora vispiä
1 tlk kondensoitua maitoa
5 liivatelehteä
½ dl vettä
250 g tuoreita vadelmia

Valmista ensin toffee. Tällä kertaa valmistin toffeen mikrossa täydellä teholla noin 6 minuuttia, sekoitellen aina noin puolen minuutin välein. 
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele tasaisesti leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Käytin 25cm vuokaa, mutta keksimuru riittää hieman isompaankin.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vispaa Flora vispi ja sekoita joukkoon maitorahka ja tuorejuustot. Lisää jäähtynyt toffee. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää liivatteet täytteeseen ohuena norona koko ajan sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja laita päälle noin puolet vadelmista. Lisää loput täytteestä ja asettele loput vadelmat päälle. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia.
Koristele ennen tarjoilua esimerkiksi suklaalla tms.

Ja ei kun naattimaan! :)

M xx

4 kommenttia:

  1. Tämä näyttää hyvältä. Oon ite tehny kinuskikissan ohjeella ja se on ainkin tosi herkkua!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä tosi hyvää, eikä tarvinnut ottaa isoa palaa ;D

    VastaaPoista
  3. Ööö...niin mihin toi kondensoitunut maito käytetään?

    VastaaPoista
  4. Eli kondensoidusta maidosta keitetään toffee joka lisätään (jäähtyneenä) täytteeseen tuorejuuston ja rahkan sekaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!