maanantai 16. elokuuta 2010

Brownies + Cookie Dough = Heaven



Brownies?
...
Keksejä?
...
Brownies?
...
Entäpä jos ne yhdistäisi = yksi parhaimmista ideoista, joista olen koskaan kuullut!

Tehtyäni ristiäispikkuleivät + hieman ylimääräisiä kotiin (niistä lisää seuraavassa postauksessa), jäi minulla keksitaikinaa vielä melko reilusti ja ajattelinkin paistaa lisää keksejä jonakin toisena päivänä. Kurkattuani eilen jääkaappiin, oli taikinakulho tyhjentynyt yllättävän nopeasti (jostain kumman syystä =D). Eli....jotain oli tehtävä ja pian jos vielä aioin ehtiä jotain saada taikinasta leivottua!
Tämä resepti on ollut kokeiltavien listalla toooooodella kauan ja nyt vihdoin pääsin sitä kokeilemaan. Ehdottomasti tulen tekemään uudelleen ja tästä lähtien keksitaikinaa tehdään aina "vahingossa" liian paljon!

Tämän brownie ohjeen olen löytänyt joskus joltain amerikkalaiselta sivulta ja siihen oli muistaakseni käytetty suklaapikkuleipätaikinaa, mutta koska minulla oli vaniljakeksitaikinaa, niin minä käytin sitten sitä ja hyvää tuli! Eli tähän ohjeeseen voi käyttää keksitaikinaa ihan oman maun mukaan.

Keksitaikinabrownies

Brownie kerros

3/4 kuppia (1 3/4 dl)  jauhoja

2/3 kuppia (1 2/3 dl) kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 kuppia (4 3/4 dl) sokeria
1 kuppi (250g) voita tai margariinia
4 kanamunaa, vatkattuna

2 tl vaniljauutetta (itse käytin Städterin vaniljapastaa, jonka ostin Piece of cake-kaupasta täältä Oulusta)
1/2 kuppia (reilu dl) suklaapaloja





1. Lämmitä uuni 175°C. Voitele noin 20cm x 30cm vuoka.

2. Browniesia varten sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja kaakao, sekoita hyvin ja ota kattila pois lämmöltä. Anna jäähtyä hetkisen ja lisää joukkoon munat ja vaniljauute. Yhdistä jauhot, suola ja sooda ja sekoita taikinaan ja lisää lopuksi suklaapalat. Kaada voideltuun vuokaan.

4. Lisää keksitaikinaa brownietaikinan päälle joko käsin tai kahdella teelusikalla. Taikinaa saa laittaa reilusti! Paina keksitaikinaa kevyesti syvemmälle.

5. Paista noin 40-50 minuuttia tai niin kauan kunnes hammastikku pysyy kokeiltaessa lähes puhtaana. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista! Tiedän, että odottaminen ei tule olemaan helppoa, mutta varmasti sen arvoista.


Nom Nom!

M xx

5 kommenttia:

  1. Aaahh!! Sanoisimpa, että suklaaholistin silmään näyttää Ylihyvältä!!!!!

    VastaaPoista
  2. Hmmm... Voisikohan tätä käyttää karkkimassalla päällystettävään kakkuun? Tulisko liian makia tekele? :) Olen ihan käsi kaikkien leipomusten kanssa, joten suonet anteeksi, jos oli älytön kysymys.. =D Ihana blogi!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos anonyymi! Ei yhtään älytön kysymys, enpäs vaan ole koskaan hoksannut kokeilla täytekakkuun, onkin kyllä makia idea! Voisi kyllä onnistuakin! Halkaista pohjia ei varmaankaan kyllä pystyisi, mutta jos paistaisi kerrokset erikseen ja kasaisi sitten...täytyypäs joskus kokeilla =) Kerrothan miten kävi jos päätät kokeilla? :D

    VastaaPoista
  4. Tähän voi käyttää ihan perus murotaikinaa, itse käytin muistaakseni Eben fantasiapikkuleipien ohjetta. Pitääpä lisätä ohje piakkoin myös tännekin =)
    Tähän hätään kuitenkin resepti löytyy Ebeltä täältä:
    http://ebetys.blogspot.fi/2012/09/fantasiapiparit.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!