tiistai 5. huhtikuuta 2016

Piparminttuiset marenkikerroskeksit

Piparminttuiset marenkikerroskeksit

Noin pellillisen tuollaisia noin 4cm kokoisia ruusuke - marenkeja saa tällä ohjeella:
2 valkuaista ja 1 1/3 dl sokeria + mahdollinen makuaine tms. Valkuaiset kulhoon ja vatkain päälle, lisää sokerit hiljoskellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja lisää makuaine käännellen joukkoon.
Paistoin 100 asteessa noin puolitoista tuntia.
Ganachea tein pikkasen reilusti eli noin puolikas tästä ohjeesta olis varmaan soppeli. 400 g maitosuklaata (käytin Fazerin sinistä) + 2 dl kuohukermaa. Sulatan suklaan mikrossa ja lämmitän kerman kattilassa kiehumispisteeseen. Sen jälkeen kerma suklaan sekaan ja sekoitan vispilällä, kunnes on kukonaan sekaisin. Annan jäähtyä huoneenlämpöön ja sen jälkeen laitan jääkaappiin. Vatkaan kun on jähmettynyt niin ettei valu kulhoa kumotessa.
Vatkaamisen jälkeen ganache pursotuspussiin. Pursottamalla nokare yhden marengin päälle ja toinen samankokoinen päälle ja painaa kevyesti tasaiseksi 😊

Nam!

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!