tiistai 14. elokuuta 2012

Savulohipiirakka / Smoked salmon pie


Tämä piirakka oli toooosi hyvää!
Pohjan ohjeen löysin Julien blogista ja tein siihen pari muutosta. Alla pohjan ohje sellaisena kuin minä sen tein. 

In English: I made this smoked salmon pie yesterday and it turned out really delicious!

Savulohipiirakka (pellillinen)

Pohja:
300 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
ripaus suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Nypi rasva ja jauhot yhteen
3. Lisää vesi 
4. Laita valmis taikina kylmään ½ tunniksi 

Täyte:
500-600g savustettua lohta
1 pienehkö purjo renkaina
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
tilliä
3 dl juustoraastetta
mausteeksi suolaa ja pippuria

1. Levitä jäähtynyt pohja leivinpaperilla peitetylle pellille
2. Ota osa tuorejuustosta ja levittele veitsellä ohut kerros pohjan päälle
3. Lisää puolet purjorenkaista 
4. Nypi lohi tasaisesti koko pohjan alueelle
5. Lisää loput purjosta + silputtu tilli
6. Yhdistä loppu tuorejuusto ja ruokakerma ja kaada ohuena norona koko piirakan päälle
7. Peitä piirakka juustoraasteella 
8. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia


M xx

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!