tiistai 19. kesäkuuta 2012

Ensimmäinen hääkakku / My first ever wedding cake


Viime lauantaiksi sain tehdä elämäni ensimmäisen hääkakun! Jännitti niin maan penteleesti, että ihan kädet tärisivät. Kakussa on kahta eri makua eli alin ja toiseksi ylimmäinen kerros ovat samanlaisia ja ylimmäinen ja toieksi alimmainen ovat samanlaisia.


Alin kerros on 32cm vaalea pohja jossa täytteenä sipaisu kotitekoista lemon curdia ja reilusti mansikkamoussea.
Toiseksi alin on 28cm mehevä suklaapohja jossa täytteenä maitosuklaamousse ja sipaisu kotitekoista mansikkahilloa.
Toiseksi ylin on 24cm, samoilla täytteillä kuin alin kerros ja ylimmäinen kerros on 20cm samanlainen kuin toiseksi alin kerros.
Tiivisteenä kakuissa on jälleen kerran Italian Meringue buttercream. Valkoinen massa on vaahtokarkin makuisen karkkimassan ja sokerimassa sekoitusta ja ruskea massa on suklaan makuista Satin Icea.
Kakun koristeluidean hääpari oli löytänyt täältä. Ihan samanlaista en kakusta saanut (ganache ei asettunut tarpeeksi nopeasti ja valuminen jatkui liian pitkälle), mutta toivottavasti kuitenkin oli mieluisa ja maistui sekä hääparille että vieraille :)

In English: Last Saturday I had the honor to make my first ever wedding cake. Two of the tiers are sponge cakes filled with homemade lemon curd and strawberry mousse and the other two are chocolate cakes filled with milk chocolate mousse and homemade strawberry jam. The tier sizes are 32cm, 28cm, 24cm and 20cm. I also made 95 decorated cookies as wedding favors for the guests. The bride had designed the logo for the cookies.



Vieraslahjoiksi samoihin häihin meni 95 kpl tällaisia morsiamen suunnittelemalla logolla koristeltuja keksejä.



Oikein paljon onnea hääparille vielä tätäkin kautta!

M xx

7 kommenttia:

 1. Kaunis hääkakku! Se on aina haasteellista lähteä kuvamallista toivetta toteuttamaan, mutta hyvin olet onnistunut!

  VastaaPoista
 2. Mahtava kakku ja vieraat kehuivat kovasti. Keksit olivat niin hienoja etteivät vieraat meinanneet raaskia syödä niitä :) Suklainen osa kakusta vei kielen mennessään ja loppui nopeasti, kakusta ei jäänyt paljoa jäljelle xD Joudutaan ehkä pieni suklainen muisto tästä tilaamaan vuoden päästä, kun sitä emme kerenneet palaakaan pakkaseen saada säilöön :) Kiitoksia vielä kerran. Linkitin tämän bloggauksesi facebook sivuilleni :)

  -jaana&arto-

  VastaaPoista
 3. Häissä vieraana olleena ei voi kuin todeta että kakku oli hyvin onnistunut, näyttävä ja erittäin hyvän makuinen! Keksit oli niin hienoja että mekin napattiin kanssa yksi keksi muistoksi kotiin :)

  VastaaPoista
 4. emmiveera: Kiitos! =)

  Jaana & Arto: Upeaa kuulla, että kakku maistui! Kiitos teille, että sain kakun tehdä, oli upea kokemus :) Tosi harmi, että määrä meni niinkin hilkulle vaikka reilumman määrän mukaan tehtiinkin. Ekaksi hääpäiväksi voisi tosiaan tehdä samanlaista ;)
  Oikein paljon onnea vielä kerran!

  Toni: Suurkiitos kauniista kommentistasi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!