torstai 21. heinäkuuta 2011

Addiktoivat Cookiet / Addicting Cookies



...nimi, jonka mieheni antoi näille suussasulaville suklaa-vaahtokarkki cookiesille :D
Tein näitä viemisiksi kyläpaikkaamme tiistaina ja pari jäi kotiin maistettaviksi. Kauaa ne pari keksiä ei tosiaankaan kestäneet ja teinkin toisen satsin heti seuraavana päivänä! Nämä olivat juuri sellaisia sitkeitä ja pehmeitä keksejä joiden ohjetta olen pitkään etsinyt...NAM!
Ohjeen löysin Mian Kokkailut blogista.

In English: I finally found the perfect cookie recipe! These chocolate chip-marshmallow cookies are so soft, chewy and absolutely delicious!

American Cookies suklaalla ja vaahtokarkeilla

125 g pehmeää voita
3/4 cup sokeria
3/4 cup fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 1/4 cup vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 3/4 cup suklaahippuja
sopivasti paloteltuja vaahtokarkkeja (käytin minivaahtokarkkeja)

Mittaa voi ja sokerit kulhoon, vatkaa ilmavaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja välillä hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita puuhaarukalla. Sekoita joukkoon lopuksi suklaahiput. Nostele vaikka käsin sopivia kekoja pelille ja litistä niitä hieman. jätä hiukan leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ihan hetki pellillä, kunnes ne kestävät siirtämistä. Jäähdytä pikkuleivät kokonaan ritilän päällä.


M xx

3 kommenttia:

  1. Tein näitä tänään ja täytyy sanoa, että joko Väiski-vaahtikset ei sovi paistettaviin kekseihin tai sitten mä tein jotain väärin. Vaahtokarkit suli kovaksi tahmeaksi tönköksi ja keksien reunalla olevat vaahtokarkkipalat melkein paloi kymmenessä minuutissa. Ens kerralla laitan pelkkää suklaata, myös vaahtisten osalta ;)

    -Sam

    VastaaPoista
  2. No voi harmi! Huomasin itsekin eron vaahtokarkeissa...ekalla kerralla käytin minivaahtokarkkeja ja ne pitivät täysin muotonsa. Toisella kertaa halkaisin Haribon Chamallowsit neljään osaan ja ne sulivat hieman enemmän kuin miniversiot, mutta nekään eivät palaneet. Eli näyttäisi olevan ihmeen paljonkin eroa noissa karkeissa!
    Sinunkin suunnitelmasi tuplata suklaan määrä kuulostaa houkuttelevalta! ;)

    VastaaPoista
  3. Tulin ajatelleeksi, että ehkä se vaahtokarkin pinta, joka ei ole tahmea vaan tomusokerissa pyöritellyn tuntuinen, suojaa karkkia sulamasta uunissa. Jos taas vaahtokarkin leikkaa palasiksi, tahmeat osat sulavat herkemmin(?). Täytyy seuraavaksi kokeilla noilla minivaahtiksilla tai sitten vaan vedän taikinan sekaan superisti suklaachunkkeja :D

    -Sam

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!