keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Twix-patukat / Homemade Twix






On väitetty, että nämä ovat vielä parempia kuin alkuperäiset ja kyllä minun täytyy yhtyä tuohon kommenttiin! NAM! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!
Nämä olivat myös tarjolla herkkupöydässä Ellin synttäreillä ja taisivat mennä viimeistä murua myöten.
Ohjeen löysin One Bite At A Time blogista
Takana kuvassa näkyy pieni vilaus macaroneista joita myös tein synttäreille, pinkkejä kirsikan makuisia ja vihreitä mintunmakuisia.

Twix-patukat

Keksipohja:

225g margariinia/voita
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
½ tl suolaa (jätin pois kun margariini ei ollut suolatonta)

Toffee:

2 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita

Suklaakuorrute:

350g maitosuklaata 


Keksipohja:
Lämmitä uuni 180 asteiseksi.
Käytin tähän 24cm x 30cm kokoista uunivuokaa jonka vuorasin foliolla ja suihkutin vuokasprayllä.
Laita jauhot, sokeri ja suola monitoimikoneeseen ja pyöräytä kerran niin, että sekoittuvat. Lisää voi pieninä kuutioina ja sekoita niin kauan, että taikina on ryynimäistä. Painele taikina vuoan pohjalle ja paista uunissa kunnes reunat ovat kullanruskeat, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Toffee:
Yhdistä kondensoitu maito ja voi paksupohjaisessa kattilassa ja keittele keskilämmöllä koko ajan sekoitellen noin 15 minuuttia. Kaada valmis kinuski keksipohjan päälle ja levittele tasaisesti. Jäähdytä.



Suklaa:
Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada jäähtyneen kinuskin päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 10 minuuttia ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Suklaa saa kohmettua, mutta ei kovettua kokonaan, niin ettei se halkeile leikattaessa. Tässä vaiheessa nostin koko "levyn" vuoasta folion avulla ja leikkasin sopivan kokoisiksi paloiksi. Näitä voi säilyttää ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä, mutta suosittelen (ainakin näin kesällä) pitämään jääkaapissa.

In English: These homemade Twix bars were one of the sweet treats at Ellis birthday party. They were a huge success! They've also been said to be better than the original & I absolutely have to agree...Yummy! I found the recipe here


M xx

13 kommenttia:

  1. Moikka. tein näitä ja tuli todella hyviä :) Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski/toffee oli yllättäen vähemmän makeaa kuin itse alusta alkaen tehty ja tämä oli vain hyvä homma.

    Mutta mutta sitten kysymys: Miten ihmeessä tuon pohjataikinan saa ryynimäiseksi? Itse jouduin sekoittamaan käsin ja taikinasta tuli kyllä ihan normaalin rakenteista taikinaa joka oli lopulta sellainen möntti jonka taputtelin vuokaan. Mietin vaan että olisiko lopputulos ollut vielä parempi jos taikina olisi jäänyt ryynimäiseksi. Hypistelin huoneenlämpöisen voin siis jauhoihin sekä sokeriin sormin. Hyviä kuitenkin olivat ja uudestaan teen varmasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!
      Kiva, että tykkäsit!
      Käytän yleensä monitoimikonetta taikinan sekoittamiseen, niin en tiedä olisiko sillä merkitystä, mutta ei se mullakaan aina koko taikina ihan ryynimäistä ole =) Uskoakseni se riippuu paljolti siitä rasvan lämpötilasta, eikä taikinaa saa sekoittaa liikaa. Kokeile seuraavalla kerralla vähän kylmempää rasvaa, pysyy mielestäni vähän paremmin ryynimäisenä :)

      Poista
  2. oijoi, näitä on ihan pakko kokeilla ja pian :). laitan ohjeen talteen. :)

    VastaaPoista
  3. Jäin vallan kurkkimaan blogiasi, josta löytyy monen monta juttua mitä pitää ehdottomasti jossain vaiheessa kokeilla ja tämä on myös yksi niistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että viihdyt ja kokeiltavaa löytyy! Nämä suosittelen laittamaan testilistan kärkeen :D

      Poista
  4. Millonkas on seuraavat pippalot, missä näitä pääse syömään? Elli? Elvis? Minä edellisissä pippaloissa vasta eka kertaa maistoin näitä (!) mutta jatkossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihmeessä olet niin monet pippalot päässy käymään maistamatta näitä?
      Taitaa muuten seuraavat pippalot olla Ellin, tuossa kesäkuun puolella ;)

      Poista
  5. Näitä herkkuja olisi tarkoitus tehdä pojan synttäreille Vapuksi. Tuo kondensoitu maito ei ole ennestään tuttu tuote ja kiireisestä aikataulusta johtuen ajattelin hieman oikaista ja ostin valmista kondensoitua kinuskia. Onko se samanlaista kuin että itse keittäisi kondensoituneen maidon kinuskiksi? Eihän tässä paljon ajassa voita, mutta hiukan kuitenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Anteeksi, että vastaan vasta nyt...jostain kumman syystä minulle ei ole tullut minkäänlaista ilmoitusta kommenteista. Vasta huomasin ison läjän kommentteja, joista en tiennyt ollenkaan :(
      Oletkin jo varmaan kinuskia testannut :D Itse muistaakseni joskus testasin samaa, mutta olen sen jälkeen pitäytynyt tuossa reseptissä, kun toffeesta tulee "leikattavampaa".
      Pahoittelut vielä!

      Poista
  6. Pakko kyllä tehdä näitä tyttären synttäreille. Jos näitä tekis etukäteen ja pakastaisi niin muuttuuko rakenne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ehottomasti suosittelen tekemään, mutta valitettavasti en ole koskaan kokeillut pakastamista. En sitten tiedä mitä tuo suklaa tykkää pakkasesta, alkaako harmaantumaan tms. Ehkä jos sulattaisi hitaasti jääkaapissa?

      Poista
  7. Minkä merkkistä maitosuklaata käytit tässä? :) nämä ovat niiiin hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleisimmin käytän Fazerin sinistä (oma suosikki :D), mutta toki voi käyttää mitä vain.

      Poista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!