torstai 23. kesäkuuta 2011

Kotitekoista Lemon curdia / Homemade Lemon Curd






Tämä on ollut kokeilulistalla ihan liian kauan ja koska sunnuntaille suunnittelemani kakku tarvii lemon curdia niin nyt vihdoin sain sitä tehtyä!
Ohjeen nappasin Mimmiltä ja curdin valmistaminen olikin huomattavasti helpompaa kuin olin luullut! Ja kuinka taivaalliselta tuo kotitekoinen maistuukaan!!!

Kopsaan ohjeen tähän suoraan samanlaisena kuin se oli Mimmilläkin...

Lemon curd - sitruunatahna - sitruunavoi (n. 3dl)

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Pese huolellisesti sitruunat, raasta keltainen kuori hennosti ja purista sitruunoista mehu. Vaahdota vatkaimella kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa vesi kiehuu hiljakseen) ja sekoita n. 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho hauteesta pois ja sekoita siihen kuutoitu voi. Tahna on valmis ja se säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa n. 2 viikkoa. (Tahna jähmettyy jäähtyessään)

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

In English: I Finally got around to make homemade lemon curd...I been planning for it way too long! It was so much easier to make than I thought it'd be and it tastes soooooo delicious!!! 


M xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!