maanantai 25. lokakuuta 2010
Unelmainen banaani-suklaakakku
Pari banaania tummeni kulhossa uhkaavaa vauhtia eli jotain oli tehtävä ja pian! ;)
Onneksi löysin tämän uskomattoman helpon reseptin. Taikinan tekoon et tarvitse kuin kaksi kulhoa, yhden kuiville aineille ja toisen "märille".
Kakku on ihanan kostea ja mehevä ja tein sen päälle vielä vaahdotetun suklaaganachen.
Banaani-suklaakakku
4 3/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl kaakaojauhetta
1 ½ tl soodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 isoa kanamunaa
3 banaania
2 1/3 dl lämmintä vettä
1 dl maitoa
1 dl auringonkukkaöljyä (muukin käy)
1 ½ tl vaniljaesanssia
Lämmitä uuni 180 asteiseksi ja laita ritilä uunin keskitasolle. Voitele noin 30cm x 20cm kokoinen vuoka.
Sekoita kuivat aineet yhteen ensimmäisessä kulhossa. Toisessa kulhossa sekoita vispilällä kanamunat, murskatut banaanit, vesi, maito, öljy ja vaniljaesanssi. Yhdistä kaatamalla märkä seos kuiviin ainesiin ja sekoita kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet yhteen. Taikinasta tulee melko löysää.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40-50 minuuttia tai kunnes hammastikku pysyy testattaessa puhtaana.
Suklaaganache
230g suklaata
2 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia
Paloittele suklaa kuumaa kestävään syvään astiaan. Lämmitä kerma ja margariini keskilämmöllä kattilassa lähes kiehuvaksi, mutta ole tarkkana, ettei kerma kiehu.
Kaada kuuma kerma-voi seos suklaan päälle ja odota 5 minuuttia. Sekoita sitten kerma ja sulannut suklaa tasaiseksi seokseksi ja jätä jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt vispaa se kuohkeaksi.
Ja ei ku naattimaan! =)
M xx
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Toi näyttää siltä että se ei voi olla muuta kuin hyvää ;D Slurps!!
VastaaPoistaBanaani ja suklaa on aivan lyömätön yhdistelmä!! Varmasti herkullinen kakku
VastaaPoista