maanantai 25. lokakuuta 2010

Unelmainen banaani-suklaakakku



Pari banaania tummeni kulhossa uhkaavaa vauhtia eli jotain oli tehtävä ja pian! ;)
Onneksi löysin tämän uskomattoman helpon reseptin. Taikinan tekoon et tarvitse kuin kaksi kulhoa, yhden kuiville aineille ja toisen "märille".
Kakku on ihanan kostea ja mehevä ja tein sen päälle vielä vaahdotetun suklaaganachen.

Banaani-suklaakakku

4 3/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl kaakaojauhetta
1 ½ tl soodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 isoa kanamunaa
3 banaania
2 1/3 dl lämmintä vettä
1 dl maitoa
1 dl auringonkukkaöljyä (muukin käy)
1 ½ tl vaniljaesanssia

Lämmitä uuni 180 asteiseksi ja laita ritilä uunin keskitasolle. Voitele noin 30cm x 20cm kokoinen vuoka.

Sekoita kuivat aineet yhteen ensimmäisessä kulhossa. Toisessa kulhossa sekoita vispilällä kanamunat, murskatut banaanit, vesi, maito, öljy ja vaniljaesanssi. Yhdistä kaatamalla märkä seos kuiviin ainesiin ja sekoita kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet yhteen. Taikinasta tulee melko löysää.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40-50 minuuttia tai kunnes hammastikku pysyy testattaessa puhtaana.

Suklaaganache

230g suklaata
2 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia

Paloittele suklaa kuumaa kestävään syvään astiaan. Lämmitä kerma ja margariini keskilämmöllä kattilassa lähes kiehuvaksi, mutta ole tarkkana, ettei kerma kiehu.
Kaada kuuma kerma-voi seos suklaan päälle ja odota 5 minuuttia. Sekoita sitten kerma ja sulannut suklaa tasaiseksi seokseksi ja jätä jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt vispaa se kuohkeaksi.

Ja ei ku naattimaan! =)


M xx

2 kommenttia:

  1. Toi näyttää siltä että se ei voi olla muuta kuin hyvää ;D Slurps!!

    VastaaPoista
  2. Banaani ja suklaa on aivan lyömätön yhdistelmä!! Varmasti herkullinen kakku

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!