tiistai 6. joulukuuta 2016

Vadelmaiset marenkikerroskeksit lemon curd täytteellä






Vadelmaiset marenkikerroskeksit lemon curd täytteellä

Marenki
3 valkuaista
1 3/4 dl sokeria
2 tl vadelmajauhetta (täältä)

Lemon curd (n. 3dl)

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Pese huolellisesti sitruunat, raasta keltainen kuori hennosti ja purista sitruunoista mehu. Vaahdota vatkaimella kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa vesi kiehuu hiljakseen) ja sekoita n. 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho hauteesta pois ja sekoita siihen kuutoitu voi. Tahna on valmis ja se säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa n. 2 viikkoa. (Tahna jähmettyy jäähtyessään)

Valmista ensin lemon curd ja käytä vasta kun se on ollut kylmässä ja jähmettynyt.

Aloita marenkien teko vatkaamalla valkuaisia hetken ilman sokeria ja lisäile sokeri sitten pieninä määrinä kerrallaan, koko ajan vatkaten.
Vatkaa niin kauan, että  vaahto on on kovaa ja nostaessa vatkaimen marenkiin jää huippu. Lisää vadelmajauhe joko vatkauksen loppuvaiheessa tai jälkeenpäin nuolijan avulla käännellen.

Laita marenkiseos tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursottele ruusukkeita leivinpaperilla päällystetylle pellille. Jätä muutama sentti marenkien väliin, niin etteivät tartu paistettaessa toisiinsa.

Paista 110 asteessa 1 tunti 30 minuuttia.

Anna jäähtyä, täytä  ja nauti!
Ovat vielä parempia jos säilytät jääkaapissa. Pinta pysyy ihanan rapeana, mutta ovat pehmoisia syödä.

M xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!