lauantai 3. marraskuuta 2012

Topin kypäräkakku / Topi's helmet cake


Siskonpoikani vietti synttäreitään viime viikonloppuna ja minä sain kunnian tehdä sankarille kakkua. Kakun aihetta mietittiin pitkään ja lopulta päädyttiin tähän kypäräkakkuun. Kakun mallina siis toimi pikkuherran oma kypärä, mutta jouduin valitettavasti yksinkertaistamaan koristelua ja kakun muotoakin hieman ihan toteutuksen takia. Jotenkin en ollut ajatellut, että kakun päällystäminen ja kaikki koristelu veisi niinkin kauan aikaa (duh!!:D) ja kypärästä jäi puuttumaan mm. monsterilogot. Itseä asia tietenkin harmitti tosi paljon, mutta Topi vaikutti kakkuun tyytyväiseltä sitä hakiessaan :)
Kypärän sisältä löytyy mehevä suklaakakku, täytteenään mansikkamoussea. Tiivisteenä sveitsiläinen marenkivoikreemi ja päällinen osittain sokerimassaa ja karkkimassaa. Takaosan maalauksen tein pastaväreillä.

In English: I made this helmet cake last weekend for my nephews birthday. It's modeled according to his actual helmet but for some weird reason I miscalculated the time ( argh! & duh!) it would take me to cover and decorate the cake so I had to cut corners and simplify the design. I was not totally happy with the result but Topi seemed satisfied when he came to pick up the cake =) The painting on the back side of the helmet I made with edible paste colors.
The cake is a moist chocolate cake filled with strawberry mousse and covered with SMBC & fondant.










M xx

11 kommenttia:

  1. Hei, tiesitkö muuten, että sinulla on sanavahvistus käytössä? Jos hyväksyt itse kommentit, suosittelen lämpimästi sen poistamista. Nytkin minulla meni varmaan 5 minuuttia ennenkuin pääsin siitä eteenpäin. Tällaiselle lievästi "näkövammaiselle" nuo on tosi vaikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tainnut joskus laittaa sen päälle pitääkseni roskapostin poissa, mutta poistin sen nyt käytöstä. Kiitos kun muistutit! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Son tosi helppoa tehä!
      Pitää lisätä tämä ihan ohjeena tonne, mutta tässä pikanen selitys =)

      3 valkuaista
      2½ dl sokeria
      340g huoneenlämpöistä margariinia kuutioituna
      (vaniljasokeria)

      Vatkaa valkuaiset ja sokeri vesihauteessa niin kauan, että sokeri "sulaa" ja jos kokeilet sormien välissä, niin sokerikiteitä ei enää tunne.
      Sitten siirry vatkaamaan koneella niin kauan, että seos on jäähtynyt (tärkeää!). Vaihda koneeseen taikinasekoitin ja lisää margariini kuutio kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kun kaikki margariini on lisätty, nosta tehoa ja anna vatkata kunnolla pari minuuttia, sitten on valmista ja tosi paljon helpompaa käyttää kuin tavallinen voikreemi ja maistuuki paremmalta!
      Vaniljasokeria ei ole pakko käyttää, mutta minusta maistuu vielä paremmalta.

      Poista
  3. Tattis =) Pitänee kokeilla joskus!
    Ja kiitti cookiepops -vinkistä, olivat ihan järettömän hyviä!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooppas hyvä vaan! Kannattaa kyllä testata!
      Ne popsit on kyllä tosi nam ;)

      Poista
  4. Oot kyllä ihan uskomattoman lahjakas! Vau ihan kuin oikea kypärä! Kunpa saisi olla näkemässä, kun näitä ihanuuksia teet..jos vaikka oppisi. <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3
      Tervetuloa kyläileen ihan milloin vain! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!