maanantai 30. huhtikuuta 2012

Hauskaa Vappua!


Oikein hauskaa vappua kaikille kävijöille!
Löysin tämän helpon ja maistuvan tippaleipäreseptin Soppakauha sivustolta. Oli muuten ihan eka yritys tehdä tippaleipiä ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan =)

Tippaleivät

3 kanamunaa
1 1/2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
maustemitallinen suolaa


keittämiseen:

kasvisöljyä

pinnalle:
tomusokeria

Sekoita kulhossa rikki kanamunien rakenne, lisää maito ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet: vehnäjauhot, sokeri ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi.
Laita taikina pursottimeen tai esim. ketsuppipulloon jossa on korkki tallella. Kuumenna öljy valurautapadassa.
Laita padan pohjalle molemmista päistä avattu säilykepurkki. Öljy ei saa nousta tölkin reunojen yli. Pursota taikinaa tölkin sisään. Ota tölkki pois kun taikina on hieman hyytynyt.
Käännä tippaleipä reikäkauhalla, kun pinta on saanut kauniin ruskean värin. Nosta kypsynyt tippaleipä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Laita jäähtyneille tippaleiville runsaasti tomusokeria.



Tänä vuonna testasin myös ensimmäistä kertaa vadelmasimaa, jonka ohjeen löysin DanSukkerin sivuilta. Todella hyvää! Suosittelen ehdottomasti :)

Vadelmasima

Ainekset
400 g vadelmia, pakaste
500 g Dansukker Taloussokeria
4 l kiehuvaa vettä
1/5 tl tuorehiivaa (pienen herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita


Kaada jäiset vadelmat ja sokeri kiehuvaan veteen. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Anna juoman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota sima. Laita jokaiseen pulloon muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Säilytä marjasima jääkaapissa. Sima on valmista juotavaksi parin päivän kuluttua pullotuksesta, kun rusinat ovat nousseet pintaan.


Pitäkäähän hauskaa!

M xx

2 kommenttia:

  1. Hauskaa vappua! Kokeilin sinun turkinpippuri-marenki reseptin, mutta korvasin turkinpippurit suklaarouheella - ja hyviltä maistui! Kiitos inspiraatiosta :)

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkuja olet loihtinut! Vaikuttaa yllättävän yksinkertaiselta tuo tippaleipäresepti, ehkäpä minäkin ensi vappuna uskaltaudun kokeilemaan. Ja jotain tuollaista vähän erikoisempaa simaa voisin myös testata. Tänä vuonna tuli mentyä aika pitkälti sieltä, missä aita näytti matalimmalta: munkit kohotin pikaisesti leivinjauheella ja simakin valmistui vartissa. : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!