sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Hyvää Äitienpäivää! / Happy Mothers Day!



Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! <3

Tällaista kakkua maistelimme tänään perheen kesken. Äitini oli viettämässä päivää kanssamme ja siskonikin tuli käymään perheensä kanssa!
Pohjan tein Kinuskikissan mehevän suklaakakkupohjan ohjeella ja täytteenä on valkosuklaa-daimtäytettä. Päällinen ja pursotukset ovat flora vispiä + maitorahkaa. Koristeena kukissa vaaleanpunaisia sokerihelmiä.

Mehevä suklaakakkupohja

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa  noin 50-60 minuuttia.


Valkosuklaa-daimtäyte

1 prk Flora vispiä
1prk maitorahkaa
1 levy Pandan valkosuklaata
1pss Daimrakeita
1tl vaniljasokeria

Vatkaa vispi, sekoita joukkoon maitorahka, vaniljasokeri ja daimrakeet. Sulata valkosuklaa ja lisää se viimeisenä joukkoon.


In English: Happy Mothers Day to all moms!  I made this cake and the sandwich cake (below) for my family for Mothers Day. My mom came by to spend the day with us and even my sister stopped by with her family! 






Tein myös pitkästä aikaa kinkkuisen voileipäkakkurullan. Leipänä käytin Pågenin Rasker "Rouhea jättitoast" ja kostutukseen lihalientä. Täytteenä kinkkusuikaleita, kevätsipulia, persiljaa, majoneesia ja kermaviiliä. Päällä on savuporotuorejuusto/majoneesi-sekoitus, joista myös ruusupursotukset. 

Koristelu oli kyllä ihan täysi floppi, mutta onneksi kakku tuli vain omaan pöytään tarjolle =)







M xx

8 kommenttia:

  1. Kaunis kakku! Ihailen aina suuresti noita pursotettuja kukkia ja lehtiä...kauniita! Itse en ole vielä koskaan niitä rohjennut tehdä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olen itsekin ihan vasta-alkaja näiden pursotettujen kukkien ja lehtien kanssa =) Kannattaa kyllä kokeilla, se ei ole läheskään niin vaikeaa kuin luulin :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku! Minun pursottimella ei kyllä tällaista jälkeä saa...

    VastaaPoista
  4. Kaunis on kakku!! Ihanat kukat! Onkohan ruusutyllalla tehty?

    VastaaPoista
  5. Upeat pursotukset ja kaunis kakku!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kiitos!

    Mari: Juu ruusutyllaa käytin kukkiin =) Noita tyllia olisi tuossa vino pino...pitäisi vaan harjoitella miten niillä kaikilla pursotellaan!

    VastaaPoista
  7. Voi kuinka kauniin hempeä kakku <3

    VastaaPoista
  8. Romanttinen ja herkkä kukkakoristelu - oikein kovasti hiiren mieleen !
    Ei mitään vikaa rullatussakaan herkussa !

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!