maanantai 7. helmikuuta 2011
Perinteistä lihapiirakkaa
Viikonloppuna tuli tekaistua tätä lapsuudesta tuttua lihapiirakkaa. Muistan vieläkin elävästi kuinka äiti tätä teki aina pellillisen kerralla =)
Maitorahkavoitaikina
250g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 prk maitorahkaa
Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja nypi huoneenlämpöinen voi jauhojen sekaan. Sekoita lopuksi maitorahka joukkoon ja laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
400g jauhelihaa
1 ½ dl riisiä
1 iso sipuli
4 keitettyä kananmunaa
suolaa
mustapippuria
kananmunaa voiteluun
Laita riisit kiehumaan ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja pieneksi kuutioitu sipuli ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko jäähtyneet kananmunat kuutioiksi.
Sekoita lopuksi kaikki täytteen aineet keskenään.
Kaulitse taikina jauhotetun leivinpaperin päällä suorakulmioksi. Leikkaa reunat tässä vaiheessa tasaisiksi (voit käyttää ylijäävää taikinaa koristeluun). Siirrä pohja varovasti pellin päälle ennen täytteen lisäystä. Kaada täyte puolelle pohjalle ja levitä tasaiseksi. Jätä reunoille hieman "saumavaraa" sulkemista varten. Käännä pohjan toinen puoli leivinpaperin avulla täytteen päälle ja irrota taikina leivinpaperista. Sulje reunat tiiviisti jauhotetulla haarukalla tai esim. marsipaanityökalua apuna käyttäen.
Koristele piirakka haluamallasi tavalla ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Itse tein tällä kertaa koristeet lumihiutale piparimuotilla ja tein lopusta taikinasta pasteijoita (näkyvät kuvassa).
M xx
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam! :)
VastaaPoista