sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Isänpäiväkakkua kirvesmiehelle & Marenkivoikreemin resepti

Vaalean pohjan välissä kotitekoista lemon curdia ja laktoositonta mansikkamoussea. Kuorrutus ja pursotetut kukat ovat marenkivoikreemiä ja koristeet sokerimassaa 😊

Marenkivoikreemi:

4 valkuaista
1 kuppi sokeria (noin 2 1/3dl)
noin 325g voita tai margariinia

Vesihauteessa vispataan valkuaisia ja sokeria niin kauan, että sokeri on sulanut valkuaisten joukkoon.
Otetaan pois vesihauteesta ja vatkataan niin kauan, että marenki on jäähtynyt. Lisätään huoneenlämpöinen voi kuutioita yksitellen, koko ajan vatkaten ja vatkataan niin kauan, että seos on sellaista ilmavaa ja sileää 😊

Huom! Seos näyttää loppuvaiheessa siltä kuin olisi juoksettunut, mutta jatka vatkaamista, niin kuohkeutuu kyllä uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!