tiistai 11. syyskuuta 2012

Banaanihillo / Banana Jam


Tein tätä ihanaa banaanihilloa Helmin viidakkokakkuun ja lupasinkin silloin lisätä ohjeen tänne :) Olenkin tätä tehnyt jo useampaan otteeseen, joten käännän ohjeen nyt tännekin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä

 In English: I made this Banana Jam for Helmi's Jungle Cake a while ago. I found the yummy recipe here :)

Banaanihillo

3-4 kypsää banaania
2 1/3 dl sokeria
½ sitruunan mehu
vaniljatanko (itse käytin vaniljasokeria)
1 dl vettä

Paloittele banaanit noin sentti kertaa sentti kokoisiksi kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Lisää joukkoon muut aineet. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen, aina välillä sekoitellen, noin 10-15 minuuttia.

*Hyvä keino testata onko hillo valmista: laita pieni lautanen jääkaappiin kylmenemään, laita nokare hilloa kylmälle lautaselle ja aseta lautanen takaisin jääkaappiin. Hetken päästä kokeile hillonokaretta sormen päällä ja jos hillon kuori rypistyy, on hillo valmista!*


M xx

8 kommenttia:

  1. Vaude, tämä kuulostaa hyvältä! Osaatko sanoa miten hillo säilyy, ja tummuuko säilönnässä, vai pitääkö näin kauniin värin pitkäänkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekasin tätä tuossa 6.9. ja jätinkin testausmielessä yhden purkin jääkaappiin =) On ainakin vielä näin lähes viikon jälkeen saman väristä ja makukin on yhtä nami!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta!tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä! Suosittelen kyllä kokeileen :)

      Poista
  3. Sinulle on tunnustus :)
    http://life-dreams-and-loves.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-tunnustus.html

    VastaaPoista
  4. Jännä, tää hillo maistui omasta ja miehen mielestä ihan omenahillolta :D Tosin laitoin vaniljatangon sijaan kanelitangon. Oli kuitenkin hyvää ja maistui appelsiininkuorella maustettujen rahkalettujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Onpas tosiaan jänskää =) Oliskohan se kaneli tehnyt siitä omenaista!

      Poista

Kiitos kommentistasi! / Thanks For Your Comment!